Thursday, December 30, 2010

Garuda Kalah terhormat,Malaysia menang terhina.wathefish!

Assalamualaikum

syukran.akhirnya Sang Harimau Malaya menang Piala suzuki AFF 2010.[disini]Penyokong Garuda diam terduduk bila dah kalah.terserlah reaksi hampa bila time penyampaian hadiah.tapi masih ada mulut laser dok cakap-cakap "Garuda kalah terhormat,Malaysia menang hina".wtfish la!tak puas hati cakap kita fight.eceh eceh.

Perlawanan tadi memang betul-betul kencang.aku tengok Malaysia hanya mampu bertahan bila Indonesia serang bertubi-tubi.gila la my hero Khairul Fahmi u the best la.tapi bila dah Safee Sali rembat sekali terus masuk u memang superhero la der.hehe.Bila tengah syok tengok Garuda sibuk nak baham Harimau.aku pun jadi lapor.grr

Bila harimau rest untuk masa kedua aku pun samasama rehat.nak tambah energy untuk menjerit.auwmmm


menu:nasi goreng harimau malaya,kopi panas garuda,
kicap manis sunda

chefnya adalah
>
>
>
chef K.rajaijat merangkap pak ucu aku

okey.siap makan sambung tengok bola.lincah semua bersusun.akhirnya ya itu dia.MALAYSIA MENANG!!!hoorayyyyy.diumumkan esok cuti untuk meraikan kemenangan kita semua.sukasuka

nota kedai kopi:sapa nak tengok kekasik goal keeper malaysia Khairul Fahmi my hero.meh aku tunjuk.jadi jangan nak perasan lebih.nanti ada kena serang.[disini].sweet gila la.aku tahu gosip ini dari abg K[disini]

Monday, December 27, 2010

1st giveaway:Giveaway eqbalzack"SERBA SATU"





Assalamualaikum

Bersempena dengan pengujung tahun ini,rasanya elok dan molek rasanya aku join GA.mana tahu dapat hadiah yang agak lumayan ni.harapan setinggi gunung.GA dari eqbalzack,"SERBA SATU".GA macam nak bagi wang hantaran berserba serbi.

tajuk je dah menarik sanubari dan keterujaan aku.So disebabkan aku first time join GA,umurku meningkat ke 21 dan disebabkan tahun depan dah bulan Januari(satu) tahun 11 elok rasanya EN.Eqbal empunya blog dapat memberikan hadiah yang santek itu kepada saya.(^_^)
aku tag my dear girlfie:dayah

GIVEAWAY eqbalzack BERSEMPENA 1.1.11

syarat penyertaan:
1. jadi follower eqbalzack.com *done
2. buat 1 entry GIVEAWAY eqbalzack "SERBA SATU"*done
3.entry MESTI letak banner dan dilinkkan ke eqbalzack.com *done-banner nun diatas
4.tag rakan blogger lain dan pastikan dia tahu*done
5.tinggalkan link pada entry ini.*done

jom ramairamai memeriahkan GA ini.hadiah menarik menanti anda!!

nota kedai kopi:jenuh belajar nak letak link pada banner en.eqbal.akhirnya berjaya.saya budak baru belajar.sangat cetek ilmunya.join GA dapat tingkatkan ilmu didada.3 in 1 gitu.sambil belajar dapat hadiah.IKEA mali kalau ada rezeki.pfft

Sang Harimau Malaya membaham Sang Garuda!

Assalamualaikum

Tepat jam 7.45 malam aku dah terpacak depan tv.semestinya TV1 saluran interaktif anda. TERIMA KASIH.TERIMA KASIH.TERIMA KASIH!!kerana setia dengan TV1.

hati aku yang melonjak dan berpusing 360 darjah tak sabar melihat aksi kejar mengejar,tendang menendang,baring terlentang dan tarik menarik antara sang harimau dan garuda.okeys.dengan jayanya aku dapat habiskan menonton bola dengan sendiri tanpa berteman.ada peningkatan aku mula mencintai sukan seni ini.

Tahniah!Harimau Malaya kerana berjaya membaham Sang Garuda.

harimau malaya.auwmm!![disini]

sumpah!kecut perut aku tengok geng Malaysia main.dan perut aku jadi senak bila penjaga gol Indonesia yang bikin panas.Marcus kot nama mamat ini.tapi lagi panas manusia mana yang tidak atau kurang bermoral bila main laser hijau itu.sangat menganggu.
haish!kamu sudah bikin gawat tau!apa pun ada hikmah selepas rehat 5minit terus Malaysia mencanak-canak menjaringkan gol.syukur.3-0.well done~

okeys.rabu ini 29hb harap sang Harimau Malaya dapat baham sang Garuda sehingga ke titisan darah terakhir.harapan dari rakyat Malaysia.MALAYSIA BOLEH!harap Malaysia juara Piala Suzuki AFF 2010.


Saturday, December 25, 2010

Marry christmas.hohoho

Assalamualaikum

ye entry agak tak basi.masih fresh dari ladang.sambutan krismas sedang disambut.blurgh (-_-).
Nah sila ambil satu siapa yang sambut.hambek kau.yang tak jangan nak gedik yea.

nice cuppies.

kalau sambut krismas mesti ada pakcik tua berjanggut putih,sekawan rusarusa,hadiah dan pokok krismas.semua itu tidak dapat dipisahkan.begitu juga kalau Hari raya.pahamkan maksudnya gadis gedik dan jejaka kacak sekalian.okeys nak story pasal the Pokok krismas yang agak mahal.nope bukan agak tapi SANGAT mahal.11 million dollar sygs ku semua.gila kau.meh aku tunjuk the pokok yang gile bapak mahal tu.

ini dia.seperti pokok krismas yang lain

mesti korang pelik apa ke hal mahal bebenau??.sebab ada ini.

ada intan,berlian,batu permata,barang kemas daaa.

patut mahal sesangat.girls and boys.kamu,kamu dan kamu teringin nak beli tak??aku teringin jam tu.mesti mahal bersalut emas dek non.pokok itu saya tidak mahu.grr

Friday, December 24, 2010

Serbuk kari disangka serbuk kunyit.haish

Assalamualaikum,

See the tajuk sangatlah menunjukkan yang aku sedang mengasah bakat memasak.bercerita dalam belog pun pasal bahan-bahan utama untuk memasak.terbukti aku dah ada ciri-ciri wanita idaman malaya.kegedikkan disini.sehinggakan rakan gosip pun cakap aku dah berubah secara drumstik dan drastiknya.

kamu gadis-gadis sekalian,kenal sama ini benda??ye bagus bagi yang tahu dan sangat sadis bagi yang tidak mengenalinya.jangan harap kau dapat kawen kalau bende basic pun tak tahu.apa kejadah jadik girls kalau tak tahu.

Alkisah,bila aku dah stay kat kampung mula la nak baru nak sibuk masuk dapur.berchenta dengan segala jenis ingredientss.girls,aku tahu kamu semua pun sama sepertiku wahai gadis semasa.hehe.
okeys.kau,kau dan kau tahukan serbuk kari dan serbuk kunyit agak banyak persamaan.jadi bagi gadis yang kalau semester break je kau baru nak jenguk dapur agak terkeliru dan tercompius.sangat pasti keadaan ini.bukan tak tahu okeys hanya tercompius.itu aku comperm!

rempah kari

rempah kunyit.samakan????lebih kurang la.


seperti diriku yang sangat blur,senget dan sengal bila bab kedapur.kisah bermula bila my sygs nenek suruh pak ucu beli barang dapur.jadi kau tahu la bila orang lelaki pergi kedai belanja barang dapur.sangat huruhara.so dia call aku

p'ucu:kak apa beza serbuk kari dengan rempah kari??
aku:sama lah(dengan confidentnye)
p'ucu:okeys.nak beli brand apa??babasss??
aku:sukahati la.adabi pon oke.(dengan bangganye)

settle mencarut.tetiba aku teringgat serbuk yang digunakan nak mengoreng dah habis,aku roger dia balik.mesej le tu je yang aku mampu

text: p'ucu beli serbuk kari yang guna sebelum goreng ayam atau ikan sekali.dah habis ni.

tu la mesej yang terserlah kesengalan dan kesengetan aku.ada ke serbuk kari .haish minah serbuk kunyit la.

ini bendenya.serbuk kunyit.tau!bukan serbuk kari.

bila p'ucu aku balik je kena!memang kene,kena gelak daaa.dengan atuk and nenek gelakkan aku.huh!buat malu mak aku je.aku pun samasama gelak.termasuk dua pupuku bukan sepupu atau kupukupu.

dengar makmentua dan bakal suamiku lagi la tebal muka ni.sygs.u jangan risau i sedang belajar masak untuk masa depan kita ye.

gedik gila.rasa nak sepak lajulaju.grr

nota kedai kopi:gambar rembatan dari encik google
aku bukan tak tahu hal dapur tapi hanya kesilapan technical je tu.hehe

Gadis Semasa dan Gadis Sunti

Assalamualaikum.

hye anakanak dara,gadisgadis sunti sekalian tidak ketinggalan jejaka jambu dan bujang kesepian.Ye kamu!!okeys.semester break yang agak sibuk dengan urusan duliduli yang disayangi dalam hidup aku.mesti korang semua enakenak bercuti dengan keluarga,girlfie atau boyfie.nada jeles disitu.grrr.Namun aku masih redha dengan suratan ini.moga ada hikmah disebalik suratsurat-an ini.kenapa ayat aku makin celaru haru biru ni.ye mungkin disebabkan malam jumaat.hehe.

Baiklah,semester break mungkin akan dihabiskan dengan berada didesa nan permai menjaga atuk dan nenek yang kurang sihat.aku bahagia disini bila melihat kesihatan sygs aku agak stabil dan masih boleh tersenyum.bila dah ada dikampung,means thats aturan hidupku bertukar menjadi gadis berkain batik,memasak,mengemas dan seangkatan dengan hal ehwal dalam,luar,belakang dan depan rumah.

cuppies holiday tapi bukan sakura.kampung mali.

Kembali ketajuk sebenar,

Gadis semasa
jangan ingat ini lagu yuna.tiada kaitan dan terkait.gadis semasa bagi aku gadis zaman sekarang awal 20-an seperti aku.yang sibuk orang belajar kau nak belajar.sibuk orang bercinta kau pun tak nak kalah.sibuk orang bergaya tudung lilit,vogue kau pun nak ikut sama.bila semester break atau holiday kerja gasak minta duit makbapak hangout,lepaklepak.gosip juga.online semestinya.
ya!semua adalah diriku dari dulu.

Gadis sunti
gadis yang still belajar tapi tak segigih gadis semasa.bak kata orang tuatua,kalau belajar sampai kenegeri china pun kalau dah kata orang perempuan, duduk dekat ceruk dapur jugak.mungkin itu peganganya.tidak kan terjebak kelembah perchentaan.sebab semua makbapak dah arrange.tak sempat nak lepak,gosip dan hangout disebabkan 5M iaitu memasak,mengemas,membasuh,menyental dan menjaga ibubapa.kurang berdandan kerana tidak berkesempatan.sangat sibuk.
ya!semirip,serupa diriku sekarang.

Sekarang aku adalah gadis semasa pluss anak dara sunti.haha.kebanggaan disitu!!Dan tambahkan kedua-dua ciri diatas,ditolak didarab dan dibahagi.,ya itu adalah saya.pfft.

muka sangat kegadisan.kemanisan dan keikhlasan

seorang yang pentingkan ilmu.harus belajar sampai ke negeri china.chenta juga mau tapi masih belum ketemu.bergaya dan uptodate adalah perlu.5M sedang diperhalusi dan hangout,gosip sangatlah penting supaya hidup aku tak sunyi.gelap dan gelita.ye!siang hari sibuk dengan hal ehwal rumah tak bertangga malam hari sibuk beronline.aturan hidupku sekarang.

girls,kamu gadis sunti atau semasa??korang holiday in atau out??gediks nak tahu.hehe

Thursday, December 16, 2010

Malaysia menang dan 10 Muharam

Assalamulaikum,

tahniah malaysia!!ye masih belum basi rasanya nak diucapkan kepada skuad harimau malaya.berkat aku ngadap tv semalam disaluran ceria anda RTM 1 menang juga pasukan kebangsaan kita ye.senyum bangga disini.sebenarnya, aku bukan lah peminat nombor satu bola.bola itu seni katanya dan disebabkan adik dan abah yang dok terjerit-jerit depan TV aku pun join sekaki.

gudgud malaysia!!make easy =)

ye.semalam anda menang 2-0 mengalahkan Vietnam di Stadium Bukit Jalil.namun jangan dilupa sabtu ini di Hanoi.dugaan besar bila berdepan dengan banjiran penyokong vietnam bagi separuh akhir kedua.semoga berjaya dan jangan alpa dan over.biasa lah kalau dah overconfident kadang-kadang tak hingat dunia.mencarut seperti pembaca berita.haha.

okeys,sila lihat muka-muka harimau malaya kita

ada gaya,mutu dan keunggulan.


Cukup pasal bola!!

okeys sekarang girls and boys sila duduk dengan tertib dan sopan kerana saya akan memberi sedikit tazkirah peristiwa penting pada 10 muharam.

antara peristiwanya adalah:
  1. Nabi Adam bertaubat kepada Allah
  2. hari pertama Allah mencipta alam
  3. hari pertama Allah menurunkan hujan
  4. Allah menjadikan 'Arasy
  5. Allah menjadikan Luh Mahfuz
selanjutnya sila click disini untuk memuhasabah diri dan mengetahui fadilat bulan islam.

Perkara sunat yang dilakukan adalah berpuasa,melapangkan masa/belanja isteri,anak-anak atau suami dan memuliakan fakir miskin.

Itu saja tazkirah pada kali ini.semoga anda,anda dan anda mendapat ilmu yang berguna untuk sekarang dan masa akan datang.

sekian.terima kasih

nota kedai kopi:ye terasa seperti berada dihadapan pelajar department setiap hari kamis bila wajib memberi tazkirah dengan santunye.


Sunday, December 12, 2010

tag dari farafaragedik

holla girls.

semua sihat anak-anak.baiklah kali ni akak nak say tengss to farafaragedik disebabkan anda telah mengTAG saya.bagus ye.ko macam memahami je aku yang suka buat spoil gambar ni.so "sesuai" dengan contest mimik muka tu.hope ko menang la dear.go go cayok!

aku tak join that contest by cik ikin walaupun expired date lambat lagi.so kepada yang berminat dengan contest ni jemput ke blog cik ikin yang comel tu.okey girls.

actually,patut nye dah lama aku balas tag ni.tapi tak perasan, rupanye sigedik ni wat tag kat aku.sory la dear.ko buat post waktu study week pluss final.aku kurang bersosial waktu killer tu.huhu.kononnye nak focus.werk!!geli mak dengor nyah.grr

stop talking.farafaragedik ko join contest MIMIK MUKA MENARIK tapi tema aku MIMIK MUKA BAIK PUNYE.okey,tarik nafas..tahan.go

muka pilih makanan.tetap buat muka.

muka melantak.agak sopan.

muka mintak gambar.plus penyepak ngan min ko.grr

muka serius gile.fokus buat "standard proctor test"(tahu tak??)

muka tahan nafas.slim tak i.haha

that alls.okey boleh lepas nafas korang yang berkepam tu.huh.mimik muka baik punye pluss sangat terencat otak.sebenarnya banyak lagi gambar pelik aku tapi ni pun kira suam-suam kuku la.

lastly,farafaragedik tengss sekali lagi tag oden ye.like byk-banyak.tengsss too for that vogue shoes.tengs much-much.


Wednesday, December 8, 2010

tutup buku buka buku

assalamualaikum.

menjelang sudah tahun baru. 1 malaysia 1 ummah.tahun baru dalam islam.akhirnya, syukur panjang masih usia aku untuk teruskan hidup dalam dunia yang penuh unak duri dan cobaan.

masih aku ingat semasa zaman kegemilangan sekolah agama.pakai kain labuh dan aku yang paling malas dan liatnye pegi kelas.sampai tak bayar yuran pun ustaz tak tahu.haha.budak kelas pun tak kenal aku.tapi dapat juga aku pangkat satu boleh ganti ustazkan.sesat dan lingkup la budak-budak nanti aku ajor.




okeys.back to the title post aku yang banyak sangat huruf U.masa kat kelas ustaz selalu cakap kita baca doa akhir tahun sebelum maghrib dan doa awal tahun selepas maghrib.pahamkan anak didikku.bukalah buku baru dan tutup buku lama dengan amalan yang baik.

tahun ni sempat la aku baca doa dan disusuli yasin(baca yasin sehingga terlelap,geram aku ngan syaton ni,suka bergayut).harap buku lama dah disimpan rapi diatas sana.dan buku baru bermula dengan page satu dan berbalut kemas.semoga tahun ini hidup aku lebih tersusn dan selamat hendaknye.hijrah dari benda buruk ke benda baik.amin

terkejut tengok Amer munaawir ruffedge dengan penghijrahannya sekarang.sejuk mata memandang.tapi suka sangat.minat gile dulu dekat mamat ni.makin bertambah-tambah minat sekarang ni.grr

Tuesday, November 9, 2010

:psst!!saya baru terlepas dari mulut sang buaya

hye reader.mari dekat,mari dekat.dek non ni akak nak habaq mai kat hang pa.akak bru terlepas dari mulut buaya.ni bukan buaya tembaga ke.bujang senang ka ini buaya banyak takut daa.

actually, i tak mau storey pasal practical segala bagai ni.then, disebabkan ada hot story yang cheq nak habaq ni terpakse dok citer gak la kan. Nanti tak le kome tak paham plak. sila excited okey,dan mula bergerak kehadapan.

next year mula nak practical.So,setelah lebih sepuluh tempat aku apply,duit topup habis lebih dari sepuluh henggit,muka dah naik tebal nak pegi jumpa pegawai N17 yang settlekan surat apply practical dan akhirnya sangkut la dua company yang nak ambil aku sebagai pembantu tak bertauliah kat sana yang akan memporak perandakan company mereka.haha." belagak tak i".company yang setuju terima aku memang syok.

company A:Hamidah Fadzilah Construction
lokasi:depan rumah aku.tempoh perjalanan 5 minit.

company B:MPJBT
lokasi:skudai.tempoh perjalanan 15minit ikut jalan potong.

So,selepas bermesyuarat dengan orang-orang besar dalam hidup aku.ditimbang,ditambah dan akhirnya bapak aku mengisytiharkan MPJBT tempat yang paling cocok.ye.aku setuju tanpa banyak soal.agak pelik bapak aku dok suruh practical kat sne bukan ada elaun pun.tapi aku ni anak yang baik malas nak betah.ikut je la.

ye.rupa-rupanya ada ada hikmah disebalik apa yang berlaku.the gila seks boys merangkap buaya sangap akan berpractical di company A.oit!!terkezut maknyah.the "orang tua" yang telah dicutikan disebabkan kesangapan tahap dewa.kalau tidak, mesti hari-hari selama 6 bulan menghadap muka lelaki GS.WTF,gile nyah.terlepas i dari mulut sang buaya gile ni.my lalink father love u lebih buat pilihan yang tepat untuk anakmu yang degil ni.ilysm.

Monday, November 8, 2010

.:isnin yang menyentap

salam reader.hari isnin yang selalunye free disebabkan lec yang tidak berkeinginan buat class.so keje classmate pada hari yang mulia ini stay kat bilik,tidur ditambah dengan cuaca yang lembab ni.bahagiakan hidup kami sekelas.tolong sakit hati.jgn ada yang jeles ea.Tapi waktu pagi memang wajib ke kelas.awrggg..grr,mengeliat sebentar sbb agk pyah nak bangun pagi diwaktu yang nyaman ni.subjek contrak & estimation.macam biasa class tepat jam 9pagi gadis yang hanya lima orang dah terpacak dalam kelas.opps.4 org je ecah pegi klinik.dan boys yang sememangnye lemau dan agk lembab bila datang class.nasib dapat lec yang sporting,monting.okeys,topic hari ni just buat revision final.part serious.wajib fokus bila lec sobsek-soksekk.tiba-tiba feel final dah mencanak dalam diri aku.lalalal~relax dulu.sempat enjoy lagi(ayat sedapkn hati)

Back to the topic.part yang menyentapkan hati aku adalah bila lec tiba-tiba panggil aku and say something yang agk kuranggg sedap didengar.ada rasa masin dan pedas disitu.segan juga bersarang dalam hati bila gadis yang 3 orang ni dengar tapi its oke bila dyorg memahami.hari yang agak menyentap tangkai hati aku ni.dah la hati licin cepat nak emosi je aku ni.

okeys.aku sedar diri.silap sendiri jangan nak tuding jari kat orang lain.doishh!!ambik sebiji ko myra.promise kejadian tak akan diulangi.


kemurungan disebabkan sentapan.

Thursday, October 21, 2010

nadia aqilah bajuri.


akan ku jumpa

matahari menyinar tanpa berpihak padaku
ku kepanasan tanpa pelindungan mu


kulihat semua gembira,kerna mengenali erti cinta.
senyuman ku beri hanya duka bila ingin teman tok berbicara.


cinta jangan sembunyi, mataku kabur mencari,
hadirlah dalam hidupku ini.


cinta jangan kau pergi bila langkah ku cuba untuk mengejar dirimu.
ku menerus langahku tuk mengejar bayang2 mu.

sinarkan ku cahaya dari mata mu..

inginku temu cinta tuk mengisi ruang hatiku.
tak kan ku pernah berhenti tuk mencari.


jiwang karat malam jumaat.wikiwiwki.haha

Tuesday, October 19, 2010

::dua minit lidah tergeliat::

dua minit yang memeritkan.ditambah dengan 10 minit perdebatan..sakit lidah aku.otak aku nak pikir ayat segala bagai.selalu cakap jawa.padan muka ko myra.^-^

MUET SPEAKING TEST(19/10/10)
SECTION 1:7.30 PAGI(pukul 5 am bangun.7 am gerak library)
LOCATION:LIBRARY KKTM SRI GADING
2 MINUTE:TASK A(individual)
10 MINUTE:TASK B(group)

bende nilah yang wat perut aku tak stabil.kejap nak rase nak terkucil.kejab nak terkucat.huh. hidup aku pun tunggang langgang.tido pun tak nyenyak,makan tak kenyang,cakap sorang2 cam orang gile.set jam 2 minit,cakap omputeh gagap2

akhirnya,settle speaking test oden.(senyum kebanggaan disini). okey.aku tahu result mesti cukup2 makan.tak gempak macam korang.who's care??? lantak la.personally. i care u know.tapi tak pe.kita cuba untuk WRITTING,LISTENING pada 13/11/ 2010.i try my best.how about u candidate A,B and D???


stok suci.bingung.

p/s kedai kopi:tengss atin.ina.teqah atas kerjasama anda!!



Monday, October 11, 2010

.:misteri kancil merah

hye my beloved readers.
waa nyah siap ltk "s" segala cam ramai je yang nak baca blog kau kan myra.(hehe xpe konon ramai la).bersempena dengan hari isnin yang mulia ini,aku merajinkan diri mengepos storey yang berlaku semalam.
kejadian kancil merah ni berlaku di Shell Sri Putri,Skudai JB.so, gadis2 gedik diberi
keutamaan yang dok skudai tu.be careful ye

disebabkan this week aku balik jb sorang2,so dah tentu aku kembali ke bP sorang gak kn.hehe berapa banyak sorang dah.then aku pun tunggu bas keseorangan.dok tengah tunggu tiba2 ada kereta kancil lalu dan menuju ke pam minyak.waaa.kacak la gak pemilik kancil merah ni.aku pun jeling je...control ayu okeyss

tiba-tiba...............

kereta kancil merah tadi undur dan berhenti kat depan aku.hehe.suka la 2.aku pun perhati driver kacak td.tak de.dah tu sape plak yang bawa kancil ni????

KANCIL MERAH BERJALAN SENDIRI???gile ko siap capslock nak menunjukkan betapa terperanjatnye aku.driver kacak tetiba wat catwalk depan aku dengan muka bengang menuju ke kereta beliau.hidupkan enjin then siap turunkan tingkap..nak usha aku la tu.hehe

sesi perbualan:::

si kacak:sape yang bawak keta ni??

si ayu:berjalan sendiri


sikacak:yeke???


si ayu:btul la.xkan nak tipu plak.


si kacak:huh.(sambil wat muka lega),nsib selamt kereta saya klu tak......


perbualan diakhiri dengan senyuman gedikssss.haha so sape yang bawak???awas kancil merah!!!!

mesti ko pikir hantu kan????no la.hal ini berlaku disebabkan kelalaian si kacak yang lupa nak tarik handbreak.jatuh saham kau.tu la nak bajek hensem sangat.haha



ihsan:abg google

p/s khidmat masyarakat:sila la tarik handbreak sebelum korang tinggalkan kereta kesygan korang sebelum kejadian tak diingini berlaku.

Sunday, October 10, 2010

10.10.10 syawal saying gudbye

salam reader.who's syawal??omg my bf,scandal or stok geli2??(no im singel ok).haha.smua adalah salah.itu adalah bulan islam yang akan berlalu .gilekan aku.dah la tak wish selamat hari raya tetiba nak post selamt habis raya.ko mmg gedikss,sebenarnye bukan apa.akukan suka wat bende last2 minit.mcm assigment.dah last minit bru feel lbh skit.

so,untuk saat genting dah nak habis raya ni atau lebih sesuai penutup bulan syawal ni,tahun 2010 raya memang syok.gasak jln2.makan2,gosip2 dan yang paling tak best aku kne masak dan hidang untuk tetamu yang tak diundang.(jhat lakn.no la.tetamu yang disyangi semua.aku iklas msk untuk korang)


syawal dah nak pergi.mesti rindu kan ngan syawal cause tak de open house lagi.tak dapat nak makn free,mesti dah xde orang nak bagi aku duit tanpa sebab.bguskan bulan syawal dpt duit tanpa meminta.salam terus bagi wet.tak la aku kering je.
(terpakse la lpas ni minta mak bank in.bleh kan mak???pastu mak tnye nak berapa aku ckap bape2 la.dalam hati lebih skit pn xpe la mak.hee)


syawal meninggal kan aku juga akhirnya.setelah sebulan kita bersama.kau pergi tanpa rela.ini je
yang dapat di tatap tatkala kangen sama syawal 2010..


wit sygs saya


wit boys and gadis yang gediks


kuih muih santapan tetamu..
okey..thats all wit syawal.raya say gud bye..ilysmuch..
daa


Friday, October 1, 2010

C I N T A

hye reader.sudah berapa lama aku tidak mengupdate blog.sgts la malas nak menaip.idea memang mencurah-curah dalam otak ni.tapi nak taip.gile memang agak kurangs la.aku lebih suka jln,singgah blog yang menarik,tertarik kau memang da bomm.seronok baca storey morey orang ni..okey.
trus ke topic besar pada kali ini.CINTA.jiwangs kan aku ni.siap letak "s".now.see brapa byk perasaan jiwang yang aku nak tunjukkn,and tonjolkan.,aku sebenarnye saje nak wat topic ni.sedang aku baca novel ditengahari jumaat,tetiba terjumpa kata-kata pujangga yang agk power telah menyentakkan hati suci aku ni.(aku rasa power gak la.tapi xthu la korang)

Cinta??bermacam cinta..
ada cinta yang agung antara hamba dan TUHANnya, cinta kudus antara bonda dan anaknya.ada cinta rafik yang setia.ada cinta berahi antara kekasih teruna dara.ada cinta persaudaraan yang tiada bandingnya.ada cinta sesama mahluk yang begitu mulia dan cinta yang dikatakan hampir tidak memilih usia.ia juga tidak mengira rona bangsa.tidak ada miskin kaya dalam catatan kamus cinta.cinta dikatakan sesuatu yang luar biasa dalam cekerawala hidup setia jiwa.

sumber:ku damba bahagia by dhiya zafira


pujangga ni memang ada meaning tersendiri.yang boleh disimpulkan cinta bukan hanya pada kekasih teruna dan dara.cinta adalah luar biasa.kepada sesiapa sahaja.
okey.itu je nak aku share.da




saje nak mengediks.tidak ada kaitan dengan topic sebenar

nota kedai kopi:cinta itu universal

Monday, August 23, 2010

mulut jahat

hye.hari yang indah dengan nikmat kekenygn ni la aq nak wat post bru.bukan nak storey pasal juadah berbuka ari nie.tp sbb manusia yang bermulut jhat.huh.23/8.sangat la membengkakkn hati aq.dah la nak berbuka puasa utk course tak jdik.cancel saat2 genting.terpaksa makn luar.byar sendiri2.huh.lari budjet.terbang sen aq.nsib tom yam mak cik 2 sdap.hehe.
stop ke citer psl mkn.nak storey psal mulut manusia yang jhat dan tak penah pikir haty org.mmg haty ko dah gelap la.dah la semua nak dgor ckap ko.pikir diri bgus.ko mmg mulut cam lang**.mmg aq nak jhit mulut ko wat langsir umah atok aq lagi bgus.dugaan betul bulan2 puase ni.kena hadapi orang yang mulut jahat cm ko.werk!!tdo lagi bgus dri layan ko sengal!!!

nota kedai kopi:moga kau xskitkn haty org terutama aq la.
moga kt sm2 diberi petunjuk.

amin

Wednesday, August 11, 2010

waktu bosan.hehe.kje saya hnye gangu orang.
smua orang jdk mangsa.kje nak gelak,gelak,berangan,snap pic.
hehe.nasib dyorg layan sye.
klu dlu sem lps kje make up je.skrg gile shawl.
belit-belit,pusing sne pusing snie.
haha.gelak lg.huh.cm org gile.siap tgk buku panduan pkai shawl,
kesian dyorg terpkse lyn sye.haha.xpeduli.msti lyn pnya hahe.

mangsa 1:tukang belit

mangsa 2: owner blik,shawl,camre

pemangsa:tukang pakse

sesi bergile.
.
..
...


disebabkn line yang lampy.
ni je yang mmpu d upload.he

nota kedai kopi:suka,suka,suka

Saturday, August 7, 2010

end of love story

7/8.tamat sudah satu kisah cinta yang diselubungi bunga2 cinta.mekar mewangi.hehe.kisah cinta yang tersisip indah dalam setiap memori kehidupan. bukan disebabkan pertengkaran,pergaduhan dan sewaktu dengan nye.namun disebabkan nasib yang tidak menyebelahi hubungan ni.ia harus di istiharkan kalah di medan percintaan. janji2 manis dalam episod dan bab2 percintaan terkubur 7kaki dari bumi.dan mungkin sehingga ke kerak bumi.omg.o my gucci.o my dear.please..no dear start now!!hu.selamat tinggal syg.selamt tinggal kasih.selamt tinggal kuda hitam.bulan hitam juga.andai suatu hari ad jdh kta akan ketemu lagi.hehe
mulai sekrg tiada lagi tangisan.tiada lagi air mata.tiada lagi sakit hati.haha.gelak dan gelak.ayt kt ats mmg xblh blah.hehe.tp 2 la maksud tersirat n tersurat.ok.xpe hdup mcm roda kdg kita diats n kdg d kebwh.smoga roda berputar dengan lju supye dpt berada diats.cpt la pusing..

nota kedai kopi:kehidupan itu manis n menyeronokn.

CELARU HARU BIRU

rindu nye aq saat ini.rndu pdadamu kasih.
puasku cuba menghubungi mu.
nmun kau diam mmbisu.
apakah slah diri ini.kau siksakn hidupku.
pergimu dekat ku memerlukan.cebisan kash dan syg.
aku ingin kan cinta yg berkekaln.
kau dambakn perpisahan.
menangis hati ku menagis.
mendengar kabar hiba.terhirisku jiwaku terhiris.
mengali air mta.
sayang mengapa buat begini.
disaat rindu merah menyala.
kasih ku sangka kau akan setia.
kasih rupanya dikau bersandiwara,
jangan lah kau pergi dari ku kasih.
kerana kau masih ku cinta.

namun andai itu yang terbaik.
biarlah berpisah kasih.

ihsan pak cik google

nota kedai kopi:andai itu tebaik,lepaskan ia pergi.
jangan menyeksa diri

Monday, August 2, 2010

kesepian d bilik

minggu ni agak sunyi la.roomate smua g krusus.walaupun dok 4 orang dalam blik ni.tapi smua pegi tinggalkn aq jdk penunggu kat sni.sunyi sunyi tol la.malam2 cmni selalu mesti melantak sme2 n citer2..huhu.blik clas mesti mmbuta sm2.busan la siot.xthu nak watpe.hati ini pulak dah rse gundah gulana.akal dah celaru.adoyai!xthu nak watpe. lonely.im so lonely.im no buddy;(
chenta pun dah semakin bz.nampknye,hanya sorang sje la sy d bilik e101.lalala.hah.minggu ini terpaksa merempat kat bilik atin.biasa la tak de bran nak tdo sorg.lom ckp kuat la.beruntung masih pnye membe2 yang dtg memeriahkn bilik ini.xpe.minggu ini.bilik e101 aq yang punye.macam2 bende leh wat.

cerita kedai kopi:sadis la tingal sorg2.

Monday, July 26, 2010

disampingmu~

ku lihat dear.pandangan pertama..ternyata indah.senyuman liriknye
ku ingin dear saat pertama,berjumpa dengannya.mmbuat haty gelisah
waktu berlalu..hari demi hari..hatyku dambakanmu.
hehe.memjiwang la plak malam nie..;)
Dimalam yang hening dan membosankan ni la dear bz.
praktse guitar.erm,cgt bosan la.bestnye klu berada disampingmu cyg;)p/s kedai kopi:cupy thinking the dlicious
mood:kangen banget(gedixnye)

Thursday, July 22, 2010

rajin mengupdate blog

hye.ni dye blog ku berubah wajah
header dah lain.dinding dah cat bru.waa
cgt suka. bersempena dengan wajah dan azam bru ku ini iaitu
rajin mengupdate blog.akan ku semat dalam haty.
sekukuh dan seteguh menara
eiffel.haha
makaseh pada atin yang telah membantu bertungkus lumus.
selumus dan sesuci kain putih membersihkan lalang
di kedai kopi ni smbil melantak biskut cheese yang lemau..


makaseh atin

Monday, June 14, 2010

♫ ditepi pntai yg indah

Indah sungh pantai d'mersing.tp cyg.
xdpt nk g coz xsempat.konon nk wat
fmily day DCG course.
tp xkesampaian..xpe dpt gak pusing2
dgn black ezora owner n dak2 sengal nie.
hope next sem dpat wat family day nie..bkn ap
tok mengertkn hbgn yang dah nk terlerai,terptus..
ngee~

..pic yg sempat disnap smbil mkan dan sedut angin pntai..







then,blik smpai hostel kne mrh ngan beloved warden.huhu
xpe la.aslkn dapt jln2.hehe


Friday, June 11, 2010

♥ Naduwah Islamiah

Pulang dri hneymon wit landskap team
trus grak Lenggong,perak.
Naduwah Islamiah.ngee..cmne nme aq leh sesat
join kem nie.ustaz ckap aq SESUAI g sne.
mslhnye sesuai ke???
xpe la.konsep redo yg cba diterapkn dalm hdup aq nie
yg telh diajor oleh 2 insan terchenta mak & abah
aq g gak la..tman biha & dyana..


dyana & bha..bkal ustazah KKTM

syiok gak benornye g cnie..cz aq dpt try
main painball,flyingfox..cgt la besh..hehe


gemoknye..hehe


gmok tp brani utk terbang~


gmok tp brani tk tembk msuh..he

myra become wanita solehah..amin~


*suatu ary nnti..ble terbuka hty..

suki duki perhentian island~

erk.sonok sgt g hliday n nghabis kn wet.tp xpe ar
sekali sekala jerk.dpt gak rse g pulau kt negra sendiri.
mn thu t aq nk honeymn kt luar dri ngara nie.berangan jerk,

perhentian island





perhentian island yg sgt tercntik,terkezut aq..
teruja,tergemuruh.tersangkut ngan tempt nie.
leh jdk tmpat hliday in plus romntika d'amor.
setibanya aq kt tmpat nie.pnye byk duki dri suki..
seday nsb dpt ikut klu x
kempunan doe.ikut dyah,suki sme dye n tmn yg lain.


menemui tahi bulan dan bintang


team landskap.ngee~


yo,swet n sour memory ar.
cuak tme redah ombak yg beso menghempas
boat aq.hnye mampu berzkir n ingt Allah je.
kepadaMu aq dtg n kepadaMu aq kembali.
nsib umr pjg lg.dpt kembali kedaratn..ngee~
saat mendebarkan,menkutkan,menyeronokan


cgt gelap + legam=:)


waktu pulang~clmt tingal pulua perhentian ku.

Naduah Islamiah,perak myra coming~